CIZRNOVÁ BÁBOVKA S KAROBEM

Co budete potřebovat

  • 400 g vařené cizrny nebo cizrny z plechovky
  • 2 šťastná vejce
  • 160 ml mandlového mléka
  • 80 g rýžového sirupu
  • 20 g kokosového oleje
  • 50 g karobu
  • 180 g pohankové mouky
  • 2 čl kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Cizrna je jedna z nejoblíbenějších luštěnin nejen díky své chuti. Má vynikající nutriční hodnoty a je plná výživných látek. Každý ví, že má velmi variabilní využití v kuchyni, ale věděli jste, že si můžete z cizrny podobně jako z fazolí upéct vynikající bábovku, po které rozhodně nepřiberete? Je bez bílého cukru, lehce slazená rýžovým sirupem a plná rostlinných bílkovin, které podporují růst svalové hmoty a pomáhají k redukci tuku.

 

Postup

  1. Nejprve dohladka rozmixujeme cizrnu ponorným nebo klasickým velmi výkonným mixérem.

  2. Smícháme vzniklou hmotu robotem s ostatními ingrediencemi do hladka.

  3. Směs vlijeme do vymazané formy na bábovku.

  4. Pečeme na 160 °C cca 60 minut.

  5. Bábovku přelijeme rozehřátou čokoládou ve vodní lázni s kokosovým olejem.

 

"love nature, love yourself"

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autorky
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...