BEZLEPKOVÝ KOLÁČ S JABLKY

Co budete potřebovat

  • 300 g nakrájených očištěných jablek
  • 50 g zlatého lněného semínka
  • 500 ml jablečného moštu
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml javorového sirupu
  • 100 g rýžové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g kukuřičné hladké mouky
  • 3 čl kypřícího prášku do pečiva
  • 2 čl skořice
  • 75 g brusinek bez cukru (pozor na kvalitu!)

Suroviny

Krásně voní a díky jablečnému moštu je příjemně proslazený, vláčný a chutná úplně každému. Je “vegan friendly”, přirozeně bezlepkový a neobsahuje bílý rafinovaný cukr. 

 

Postup

Rozmixujte lněná semínka s jablečným moštem úplně dohladka a vařte 3 minuty. Nechte 15 minut vychladnout.

Smíchejte suché sypké ingredience. Po vychladnutí k moštu se semínky přidejte sirup s olejem.

Kuchyňským robotem míchejte 2 minuty a pak přidejte k suché směsi.

Nakonec smíchejte a přidejte na závěr jablka a brusinky.

Pečte na 180 °C 40 minut v 20 x 20 cm formě.

Recept je z BIO abecedáře od Hanky Zemanové.

 

"love nature, love yourself"         

NATU

NATU

Vymýšlíme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu, zdravé, skvěle zasytí a navíc v nich můžete pohodlně využít naše ingredience. Nemusíte si už lámat hlavu s tím, jak se začít zdravě stravovat, pomůžeme Vám. Stačí pár chvil a skvělé hlavní jídlo, snídaně nebo dezert je na světe. Inspirujte se s námi.

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...