Zdravý velikonoční beránek
Co budete potřebovat?
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem a připomínají příchod jara. Neodmyslitelně k nim patří mnoho tradic a jednou z nich je pečení velikonočního beránka. Zkoušeli jsme pro vás mnoho receptů a tenhle bez rafinovaného cukru jednoznačně vyhrál. Díky nastrouhaným jablíčkům je těsto vláčné a dobře se s ním pracuje. Pokud zrovna nemáte formu na beránka, nevadí! Je možné použít bábovkovou formu.
300 g polohrubé mouky
200 g kvalitního másla
200 g palmového cukru
4 oloupaná nahrubo nastrouhaná jablka
4 vejce
1 prášek do pečiva bez fosfátů
špetka soli
50 ml rostlinného mléka
60 g brusinek bez cukru
Postup
-
Ze žloutků, změklého másla a 100 g palmového cukru vyšleháme kuchyňským robotem hladkou nadýchanou pěnu.
-
Vyšleháme sníh z bílku se špetkou soli a postupně vmícháme zbytek cukru.
-
Do vzniklé nadýchané pěny ze žloutků přimícháme postupně robotem tvaroh a rostlinné mléko.
-
Do vzniklé hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva.
-
Na závěr pomalu vmícháme sníh z bílků, nastrouhaná jablka a brusinky.
- Pečeme v předem vymazané a moukou vysypané formě na 170 OC přibližně na 45 minut.
Na ozdobu nezapomeňte beránkovi kolem krku zavázat mašli. Pokud chcete mít beránka pocukrovaného, doporučujeme náš moučkový březový cukr xylitol moučkový cukr xylitol.
POZOR!
Záleží na velikosti formy. Pokud máte malou formu je lepší dát do formy méně těsta, aby nevyteklo.
"love nature, love yourself"