Španělské mandle Valencia 200g

Lahodné mandle ze Španělska vás potěší svou nasládlou chutí. Mandle jsou bohatým zdrojem bílkovin, tuků a vlákniny. Na rozdíl od běžně dovážených mandlí tyto neprocházejí tepelnou úpravou a zachovávají si tak obsah všech prospěšných látek.

Výrobce
Natu
Kód skladu
02.01.0098
Dostupnost
skladem

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa. 

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. Jsou nutričně velmi bohaté a proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Mandle natural obsahují typickou hnědou slupku, která jim propůjčuje plnou chuť a navíc se v ní koncentrují prospěšné látky.

Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů.

Tip

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.

  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.

  3. Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.

  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.

  5. Pečení: Využijte namleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.

  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.

  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!

  8. Marcipán

  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.

  10. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku

Věděli jste, že?

V 30 gramech mandlí (hrst) máte zdraví na dlani? V této dávce máte obsaženou doporučenou denní dávku důležitého antioxidantu vitamínu E, který chrání buňky před oxidativním stresem. V této dávce mandlí jsou obsaženy v optimálním poměru vápník (64 mg), hořčík (144 mg) a fosfor (82 mg), které se starají o normální stav kostí a pomáhají udržovat acidobazickou rovnováhu v těle. Optimální poměr vápníku, hořčíku a fosforu zajišťuje správné vstřebávání těchto prvků. A dobrá zpráva nejen pro sportovce! 30 g mandlí obsahuje 6 g bílkovin, což je opravdu slušná dávka na tak malé množství.

Alergeny: Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů a sezamu.

Země původu: Španělsko

Složení:  100% jádra neloupaných mandlí

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    2642 kJ / 631 kcal
  • Tuky
    52 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    4 g
  • Sacharidy
    19,2 g
  • - z toho cukry
    4,8 g
  • Vláknina
    10 g
  • Bílkoviny
    18,3 g
  • Sůl
    0,03 g
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...