PLNĚNÉ MUFFINY S KEŠU-JAHODOVÝM KRÉMEM

Co budete potřebovat

  • 40 g špaldové mouky
  • 15 g rýžového proteinu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ banánu
  • 50 g dýně hokkaido
  • javorový sirup
  • jahodový pudink
  • kokosové mléko 
  • ½ hrnku mraženého lesního ovoce
  • kešu jahodový krém

Máte rádi podzim? Já osobně totiž podzim miluju a to nejen kvůli nádherně zbarvené přírodě, ale i kvůli široké nabídce lokálních surovin, které nám naše země dokáže poskytnout – a jedna z nich je DÝNĚ. Ta totiž chutná výborně jak v teplých curry omáčkách, tak i v dezertech a všelijakých moučnících. 

Zkoušeli jste někdy například přidat dýňové pyré do muffinů? Pokud ne, přináším Vám jednoduchý recept na plněné muffiny s jedinečným kešu-jahodovým máslíčkem. Tak hurá do toho!

Jako první si uvaříme jahodový pudink dle návodu, který osladíme 2 lžícemi sirupu a během houstnutí do něj přisypeme mražené lesní ovoce. Mezitím, co nám pudink chladne, si dáme rozehřát troubu a vrhneme se na přípravu těsta.

V míse si nejdřív smícháme mouku, kypřící prášek a protein. Dýni hokkaido uvaříme nebo dáme na 2 minuty do mikrovlnky, přendáme do další misky a spolu s banánem rozmačkáme na pyré. Obě směsi pak začneme mixovat dohromady, přilijeme kolem 300 ml kokosového mléka a dosladíme dle chuti – opět můžeme použít javorový sirup. Konzistence těsta by měla být spíše hustá, ne příliš tekutá.

V posledním kroku si vyskládáme na plech muffinové košíčky a začneme vrstvit – 1. třetinu zaplníme těstem, na něj dáme lžíci pudinku s ovocem a na konec opět těsto.

Pečeme přibližně 25 minut na 200°C.

TIP pro gurmány: Krém můžete použít jako 3. vrstvu košíčku a vytvořit tak muffiny dvojitě plněné.

Jelikož jsem ale měla formičky menší, při servírování jsem muffiny máslem přelila a posypala lyofilizvanými jahodami a kokosovými chipsy. Dobrou chuť!

Lucie Štirská

Lucie Štirská

Momentálně chodím do maturitního ročníku gymnázia. O stravu jsem se začala zajímat už na základní škole, kdy jsem si mimo jiné založila i svůj instagramový profil (@lucaastirskaa). Sdílím tam tipy nejen na plnohodnotná a chutná jídla, ale i na plnohodnotnější život a přijetí sebe sama. Ve volném čase se zajímám o psychologii a výživu, ráda čtu, píšu, fotím nebo se věnuji hudbě. Také jsem minulé léto odjela do Indie a prohloubila své znalosti v oblasti Vinyasa a Ashtanga jógy. Věřím, že se v životě děje všechno přesně tak, jak má, a proto jsem vděčná za každou zkušenost, kterou mi přichystá.

Další recepty autorky

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...