Sleva 15% na vše s kódem NATURERIDE15. Akce platí do 20.9.

  • Natu.cz
  • >
  • Blog
  • >
  • NUDNÁ ZELENINA? KDEPAK! DÍKY TĚMTO TIPŮM SI NA NÍ POCHUTNÁ CELÁ RODINA!

NUDNÁ ZELENINA? KDEPAK! DÍKY TĚMTO TIPŮM SI NA NÍ POCHUTNÁ CELÁ RODINA!

To, že zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a že je tedy nezbytnou
součástí jídelníčku, ví každý. Většina lidí se jí ovšem i přesto vyhýbá, jelikož si myslí,
že je nudná a bez chuti. Je to případ i vaší rodiny? Pokud ano, pokračujte ve čtení
dnešního článku a vyzkoušejte tipy, díky kterým si na zelenině pochutnají vaše děti i
partner! 

 


ŠPENÁT PŘIDEJTE DO SMOOTHIE
Listová zelenina především u dětí nebývá příliš v oblibě a vlastně se není čemu divit -
chuťově nevýrazný špenát není tak lákavý jako něco sladkého. Většina sladkostí
ovšem obsahuje rafinovaný cukr a ztužený tuk, zatímco špenát je naopak bohatý na
draslík, hořčík, vápník či sodík. Jak ho tedy dětem nenápadně zakomponovat do
jídelníčku? Řešením může být toto lahodné, krémové a neodolatelně slaďoučké
smoothie! 

INGREDIENCE:

- 150 ml kokosové vody
- 1 banán
- 1/4 avokáda
- Hrst špenátu
- 1 polévková lžíce spiruliny
- 1 polévková lžíce rostlinného proteinu

 

Z KVĚTÁKU UDĚLEJTE ZMRZLINU
Léto se pomalu blíží a děti vás bezpochyby brzy začnou přemlouvat, ať jim koupíte
zmrzlinu. Tak co jim raději připravit domácí a nenápadně do ní přidat květák? Květák
je velice bohatý na vitamin C a jeho chuť není příliš výrazná, čehož můžete využít -
uvařte ho, nechte ho vychladnout a poté ho dejte přes noc do mrazáku společně s
nakrájenými banány. Následující den rozmixujte cca 100 g mraženého květáku s 300 g
banánů a dvěma polévkovými lžícemi karobu. Servírujte s křupavou GranoLove a
uvidíte, že už vaše děti nebudou chtít nic jiného! 
 

Z CUKETY VYTVOŘTE NUDLE
Cuketa může skvěle posloužit jako náhrada klasických pšeničných špaget - stačí ji
nastrouhat na tenké plátky a na troše kokosového oleje ji lehce osmahnout na pánvi.
Jedná se ovšem o velice nízkoenergetickou alternativu, která je vhodná především do
redukčních diet. Proto pokud byste chtěli výživové hodnoty daného pokrmu zvýšit,
smíchejte cuketové nudle s našimi luštěninovými těstovinami - zatímco klasické
těstoviny mívají okolo 10 g bílkovin/ 100 g, naše luštěninové mají dvakrát víc. A
chuťově téměř nepoznáte rozdíl! Vybrat si můžete z mnoha druhů, přičemž všechny
druhy se vyznačují tím, že jsou bez lepku, vhodné pro vegany a v kvalitě bio.

 

Z DÝNĚ UDĚLEJTE CHEESECAKE
Že krémové dorty a zdravý životní styl nejdou dohromady? Vyzkoušejte tento lahodný
dýňový cheesecake a přesvědčte sebe i svou rodinu, že se dá mlsat i zdravě! 
INGREDIENCE:
 Korpus:
 - 1 hrnek ovesných vloček
 - 1 hrnek strouhaného kokosu
- 3 polévkové lžíce mandlového proteinu
- 2 nastrouhaná jablka
- 8 datlí namočených ve vodě
- skořice
Náplň:
 - 1/2 hrnku kokosového mléka
 - 1/2 hrnku dyňového pyré
- 1/3 hrnku kokosového cukru
 - rozmačkaný banán
 - 1 hrst mandlí (namočených 30 minut v horké vodě)
 - vymačkaná šťáva z citronu
 - skořice
Ovesné vločky rozmixujeme společně s kokosem. Poté si zvlášť rozmixujeme datle s
vodou, ve které byly namočené, přidáme zbývající ingredience na korpus a vše
důkladně promícháme. Korpus rozprostřeme do formy a vložíme ho na chvilku do
mrazáku.
Všechny ingredience na náplň společně smícháme v misce a tyčovým mixérem je
rozmixujeme do hladka (tak, aby se mandle rozdrtily). Na závěr náplň nalijeme na
korpus. Cheesecake před podáváním necháme pár hodin ztuhnout v mrazáku.

 

Z BATÁTŮ UDĚLEJTE CHIPSY!
Batáty neboli sladké brambory jsou ceněné pro vysoký obsah betakarotenu. Jejich
využití je široké, přičemž velice chutné jsou například v podobě chipsů - batáty
nakrájejte na tenká kolečka a posypte je skořicí. Dejte je na plech vyložený pečícím
papírem a nechte je péct přibližně 25 min na 200°C. Poté servírujte s ořechovým
krémem (nejlépe mandlovým či arašídovým), oříšky a goji.

 

 "love nature, love yourself"

Tereza Šlancarová

Tereza Šlancarová

Jmenuji se Tereza Šlancarová a jsem dvacetiletá studentka Univerzity Karlovy. Ke zdravému životnímu stylu jsem se dostala přibližně před 5 lety, kdy jsem začala pravidelně cvičit, a také vymýšlet své první recepty. Proto jsem si před 2 lety založila Instagram @terezas_diary a následně i blog www.terezasdiary.com, kde své recepty & rady ohledně zdravého životního stylu sdílím i s ostatními. Zároveň jsem veganka, a proto se snažím ukázat, že zdravá veganská jídla mohou být chutná a že se dají vymyslet opravdu zajímavé recepty! Kromě vymýšlení receptů, vaření, focení a psaní článků zbožňuji také sport - pravidelně chodím do posilovny, jsem certifikovaný instruktor jógy a minulý rok jsem běžela půlmaraton. Ve volném čase se zajímám o filosofii, ráda čtu nebo poslouchám podcasty o zdravém životním stylu a veganství.

Další recepty autora
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...