NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 150 g

Přirozeně bezkofeinové espresso pražené z českého BIO ječmene. Nápoj vhodný pro celou rodinu.

Bez přidaného cukru Bez laktózy Natural BIO ČR produkt
Výrobce
Nekáva
Kód skladu
02.12.0051
Dostupnost
skladem
Minus
Plus
169,00 Kč
Novinka
NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 150 g
NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 150 g
NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 150 g

Nekáva vychází z tradičního nápoje Caffè d’orzo, jehož kolébkou je Itálie. Caffè d’orzo stejně jako nekáva se připravuje z praženého ječmene. Je tedy přirozeně bezkofeinová a můžete si ji dopřát po celý den, klidně i před spaním. 

Nekáva vám vizuálně bude připomínat klasickou kávu. Chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Můžete si ji vychutnat jen tak nebo s mlékem, ať už kravským nebo rostlinným.

Jako třešnička na dortu je nekáva balena do 100% kompostovatelného obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je zcela biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. BIO ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Výhody

  • z českého BIO ječmene

  • bez kofeinu

  • vegan

  • vhodná pro celou rodinu, včetně dětí

Příprava

  • Moka konvička
    Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.

  • French press
    Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.

  • Filtrovaná Nekáva
    Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.

  • Pákový kávovar
    Mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci  jako „klasické“ kávy – tedy 7-8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.

  • Cold brew
  • Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

TIP

S nekávou můžete i experimentovat a připravit si netradiční ovesnou kaši. Stačí smíchat hrnek ovesných vloček s ¾ hrnku mandlového mléka, ¼ hrnku nekávy, 1 ½ lžící javorového sirupu, 2 lžícemi kakaa a 1 lžící konopných semínek a na závěr přidat trochu vanilky. Vzniklou směs nechte přes noc odležet v lednici a ráno ozdobte nasekanými vlašskými ořechy a čerstvým banánem.

Složení:  100% BIO pražený ječmen (Hordeum vulgare L.)

Země původu: Česká republika

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    1358 kJ / 320 kcal
  • Tuky
    2,4 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    0,8 g
  • Sacharidy
    85 g
  • - z toho cukry
    0 g
  • Vláknina
    18 g
  • Bílkoviny
    9,3 g
  • Sůl
    0 g

Natu svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...