NEKÁVA BIO pražený ječmen bez kofeinu 100 g

Přirozeně bezkofeinové espresso pražené z českého BIO ječmene. Nápoj vhodný pro celou rodinu.

Bez přidaného cukru Bez laktózy Natural BIO ČR produkt
Výrobce
Nekáva
Kód skladu
02.12.0051
Dostupnost
skladem

Nekáva vychází z tradičního nápoje Caffè d’orzo, jehož kolébkou je Itálie. Caffè d’orzo stejně jako nekáva se připravuje z praženého ječmene. Je tedy přirozeně bezkofeinová a můžete si ji dopřát po celý den, klidně i před spaním. 

Nekáva vám vizuálně bude připomínat klasickou kávu. Chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Můžete si ji vychutnat jen tak nebo s mlékem, ať už kravským nebo rostlinným.

Jako třešnička na dortu je nekáva balena do 100% kompostovatelného obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je zcela biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. BIO ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Výhody

  • z českého BIO ječmene

  • bez kofeinu

  • vegan

  • vhodná pro celou rodinu, včetně dětí

Příprava

  • Moka konvička
    Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.

  • French press
    Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.

  • Filtrovaná Nekáva
    Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.

  • Pákový kávovar
    Mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci  jako „klasické“ kávy – tedy 7-8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.

  • Cold brew
  • Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.

TIP

S nekávou můžete i experimentovat a připravit si netradiční ovesnou kaši. Stačí smíchat hrnek ovesných vloček s ¾ hrnku mandlového mléka, ¼ hrnku nekávy, 1 ½ lžící javorového sirupu, 2 lžícemi kakaa a 1 lžící konopných semínek a na závěr přidat trochu vanilky. Vzniklou směs nechte přes noc odležet v lednici a ráno ozdobte nasekanými vlašskými ořechy a čerstvým banánem.

Složení:  100% BIO pražený ječmen (Hordeum vulgare L.)

Země původu: Česká republika

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    1358 kJ / 320 kcal
  • Tuky
    2,4 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    0,8 g
  • Sacharidy
    85 g
  • - z toho cukry
    0 g
  • Vláknina
    18 g
  • Bílkoviny
    9,3 g
  • Sůl
    0 g
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...