Horká čokoláda BIO 125g

NATU horká čokoláda je směs k přípravě té nejčokoládovější horké čokolády. Obsahuje pouze čistou 70% čokoládu, která je vyrobena z BIO kakaových bobů ze Střední Ameriky a BIO třtinové šťávy. Výsledkem je bohatá a plná chuť. Naše horká čokoláda neobsahuje rafinovaný cukr ani laktózu.

Vegan Bez laktózy Bez lepku BIO
Výrobce
Natu
Kód skladu
02.12.0058
Dostupnost
skladem
Minus
Plus
149,00 Kč

Čoko milovníci zbystřete, máme pro vás recept, jak si zlepšit náladu v chladném a sychravém počasí. Připravte si čokoládu tak, jak ji zbožňovali staří Mayové. Tekutou, krémovou a opravdovou. NATU horká čokoláda je vyrobena pouze ze dvou ingrediencí - z výběrových kakaových bobů a z přírodní třtinové šťávy v BIO kvalitě. Nic víc. Žádné náhražky ani ztužené tuky a umělá aromata. Výsledkem je krémová konzistence, opojná vůně a bohatá naplňující chuť. 

Šetrně zpracovaná čokoláda je superpotravina, která vám dodá energii a obsahuje řadu výživově hodnotných látek. Zahřeje vás na těle i na duši a jako bonus uspokojí vaše chutě na sladké.

Kakaové boby pocházejí ze dvou lokalit - z Dominikánské republiky a z Nikaragui. V Dominikánské republice se kakaovníky pěstují na 150 tisících hektarech. Kvalita tamní produkce je považována za jednu z nejlepších na světě.

Výhody:

  • všechny ingredience v BIO kvalitě
  • bez přídavku rafinovaného cukru
  • bez laktózy a konzervantů
  • vhodná pro vegany

Víte, jak vypadá sklizeň kakaových bobů?

Kakaové boby se sklízejí ze stálezelených stromů kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jejich domovinou je Jižní Amerika, ale dnes se kakaovníky pěstují také v Tanzánii, Brazílii či ve Vietnamu. Dorůstají do výšky 5-8 metrů, mají velké a dlouhé listy a kvetou růžovobílými květy. Ty se proměňují v plody - žluté bobule se semeny (kakaovými boby). Sklizeň plodů není nijak snadná. Stejně jako cesta od ní ke kakau nebo dokonce k čokoládě. Kakaové lusky se sklízejí průběžně po celý rok, ale hlavní sklizně jsou dvě: v únoru a pak v období září až říjen. Zralé lusky se odřezávají ze stromu nástrojem, který připomíná dlouhý oštěp. Na zemi se pak elegantně otevírají mačetou. Boby ve šťavnaté dužině přezdívané “babě” se ručně vyberou a shromáždí do beden. Prázdné slupky kakaových lusků se ponechávají pod stromy jako hnojivo a také jako lákadlo pro hmyz, který pak nenapadá ještě visící plody.

Příprava:

  1. V malém hrnci ohřejte 100 až 150 ml vody nebo mléka těsně pod bod varu (voda by neměla vařit). Pro hustší konzistenci zvolte variantu s menším množstvím tekutiny.

  2. Přidejte 25 g čokolády (cca 3 polévkové lžíce) a na mírném plameni míchejte metličkou, dokud směs se nespojí a nezíská krémovou konzistenci.

  3. Hotovou čokoládu nalijte do svého oblíbeného šálku a případně doslaďte dle vlastní chuti.

TIP:

Čokoládový prášek můžete přidat do různých dezertů, smoothie, kaše nebo posypat na zmrzlinu.

Složení: BIO kakaové boby, BIO sušená třtinová šťáva. Obsah kakaového podílu: 70 %. Může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů.

 

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

  • Energetická hodnota
    2415 kJ / 588 kcal
  • Tuky
    41 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny
    26 g
  • Sacharidy
    46 g
  • - z toho cukry
    33,5 g
  • Vláknina
    16 g
  • Bílkoviny
    8,6 g
  • Sůl
    0,08 g
Realizace e-shopu TAH reklamní agentura, s.r.o.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.
Probíhá odeslání objednávky...